4 juni vertrokken we met de leerlingen van ons ABO jaar naar Barcelona. Voor sommigen voor de eerste keer op het vliegtuig, voor de eerste keer naar het buitenland, voor de eerste keer naar Spanje… toch wat spannend dus!

Na een vlotte vlucht aangekomen op de camping, met zwembad en naast de zee. Na de reis zorgde een plons in het zwembad voor verfrissing. ’s Avonds hebben we gezellig samen gegeten en de eerste dag afgesloten met een strandwandeling.

Dinsdag reden we na een lekker ontbijt met de bus naar Barcelona. Na een wandeling langs de huizen van Gaudi bezochten we het schitterende park Guell. Nadien met de metro terug naar het centrum, waar de leerlingen vrije tijd kregen en we een lekkere paëlla aten.

Woensdag was iedereen onder de indruk van de prachtige Sagrada Familia, waarna we terug naar het centrum wandelden om La Boccaria, de Ramblas, het historisch centrum en Barceloneta te bezichtigen. Een dag vol wandelen, winkeltjes, zon en lekkere tapas.

Donderdag bezochten we eerst de Montjuïc, met zijn wondere fonteinen en geweldige uitzicht. Daarna namen we de metro naar Camp Nou, het stadion van FC Barcelona. Een hoogtepunt voor veel van de leerlingen. Achteraf samen terug naar de camping om te eten en nog gezellig af te sluiten op het strand.

Vrijdag namen we de bus, het vliegtuig en de trein om terug thuis te komen in de late namiddag. Iedereen moe maar voldaan. Het was een super reis, vol leuke herinneringen!